به گزارش مشرق؛ علیرضا کاظمی در حاشیه جشن شکوفهها و حضور دانشآموزان کلاس اولی در مدارس اظهار کرد: امیدوارم با تمهید مقدمات و با کمک اولیا زمینه بازگشایی تدریجی مدارس را فراهم کنید، اگر قرار باشد نشاط به جامعه بازگردد باید مدارس را دایر کنیم و خسارت تعلیم و تربیت در شرایط کرونا غیرقابل جبران است.
وی افزود: ابتدا باید سلامت دانش آموزان را تضمین کنیم بنابراین سال تحصیلی را در فضای مجازی و شاد آغاز میکنیم. دستور دادیم، پایههای اول ابتدایی به دلیل ارتباط با معلمان و سایر دانشآموزان با رعایت پروتکلها به صورت گروهی حداقل یک روز هفته در مدارس حضور یابند.
کاظمی بیان کرد: سال تحصیلی را در فضای مجازی و شاد آغاز کردیم، در سه مدل بازگشایی مدارس را طراحی کردیم که گام نخست مدارس کم جمعیت روستایی و عشایری است، ۴۵ هزار مدرسه در سراسر کشور جمعیت پایین دارد، در مدارس با جمعیت متوسطه و بالا، شرایط بازگشایی را به انجمن اولیا و مربیان مدارس واگذار کردیم.
آسیبهای تعطیلی مدارس به آسانی جبران نمیشود
سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: در تمام کشورهای دنیا اولین جایی که بازگشایی شد مدارس بود، بیشترین خسارتها را این حوزه میبیند، آسیبهای عدم حضور در مدرسه به ویژه در دوره ابتدایی به آسانی جبران نمیشود.
وی ادامه داد: افت کیفیت آموزشی را شاهد بودیم، امیدوارم خانوادهها همراهی کنند و با حداقل حضور، بازگشایی را شروع کنیم.
۵۰ درصد کمبود معلم با همکاری بازنشستهها تامین میشود
سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره بازنشستگی نیروها گفت: هر سال تعداد بازنشستهها در آموزش و پرورش زیاد است و از آن طرف ورودی نیرو هم داریم، البته بازنشستگی به معنای قطع همکاری نیست، ۵۰ درصد کمبود نیروی انسانی را از طریق همکاری بازنشستهها جبران میکنیم.
وی مطرح کرد: برآورد این است که در ۳۰ درصد مدارس کشور آموزش حضوری و در ۷۰ درصد مدارس مجازی باشد.
کاظمی درباره معوقات معلمان بیان کرد: رئیس جمهور دستور صریح دادند و دغدغه دولتمردان است، بنده پیگیر هستم و تصمیم دارم درباره تحقق مطالبات فرهنگیان کمتر صحبت کنم.
عبور رتبهبندی از پیچ مهم
سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره رتبهبندی معلمان بیان کرد: پیگیر رتبهبندی هستم که در مجلس از پیچ مهمی عبور و از کمیسیون آموزش وارد سامانه نمایندگان شد و امیدواریم با کمک آنها اصلاحات انجام شود، آمادگی کامل برای تدوین آییننامه رتبهبندی را داریم و رتبهبندی در سقف اعتبارت پیش بینی بودجه ۱۴۰۰ تامین میشود.
دانشآموزان در گروههای مختلف به مدارس بیایند
وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون معلمان تمام شده است، متذکر شد: واکسیناسیون دانشآموزان در حال انجام است، در هیچ کجای دنیا دانشآموزان دوره ابتدایی واکسینه نمی شوند اما در مدارس حضور دارند، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی براساس استانداردهای وزارت بهداشت ضروری است و اگر مدارس قادر به رعایت آن نیستند، دانشآموزان را به دو یا سه گروه تقسیم کنند یا حداقل حضور یعنی هفتهای یک روز را فراهم کنند، حتی اگر واکسیناسیون هم به طور کامل انجام شود بازهم رعایت فاصله اجتماعی یک ضرورت است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره تامین سرانه بهداشتی مدارس تصریح کرد: سرانه مدارس با کمک سازمان برنامه و بودجه تامین شد و سرانه را به تدریج به ما میدهند که بخشی واریز شده و به مدارس دادهایم.